مدیر هنری کارگاه «قدس الامه» معتقد است: بیشتر از آنکه ما بخواهیم به فلسطین و مردمش کمک کنیم، قدس به ما کمک میکند که دور هم جمع شویم و به لحاظ انسانی رشد کنیم.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، کارگاه بینالمللی طراحی پوستر وحدت با موضوع فلسطین محور وحدت جهان اسلام و شعار «قدس الامة» با حضور ۳۰ هنرمند از ۱۰ کشور مختلف برگزار شد. این کارگاه با همکاری اتحادیه بینالمللی امت واحده و حوزه هنری انقلاب اسلامی طی سه روز در تهران برپا شد.
علی حیاتی مدیر هنری کارگاه «قدس الامه» که کارگاه بینالمللی بوده و نزدیک به ۱۰ کشور از جمله فلسطین، لبنان، عراق، پاکستان، افغانستان، بحرین، یمن، سوریه و الجزایر به صورت حضوری یا غیرحضوری در آن شرکت کردهاند، گفت: ما نزدیک به ۱۵۰ نفر از گرافیستهای نزدیک به خوب جهان اسلام را رصد کرده بودیم و برایشان دعوتنامه ارسال شده بود. این افراد تعیین سطح شده بودند، اما خیلی از آنها مشکل ورود به ایران را دارند زیرا اگر مُهر ورود به ایران در پاسپورتشان بخورد، برای رفتن به کشورهای دیگر مشکل پیدا میکنند. این مسئله باعث میشود که ما نتوانیم در خدمت تعدادی از گرافیستهای خوب شرکتکننده در کارگاه «قدس الامه» باشیم.
وی در خصوص میزان تأثیرگذاری برگزاری کارگاه «قدس الامه» در آزادی فلسطین بیان کرد: به هر حال ما داریم تلاشمان را میکنیم و به اصطلاح یک سطل آب خودمان را میریزیم. نتیجهها با خدا است. من یک گرافیست هستم و اگر قدس برایم دغدغه شده است، اگر مسئله فلسطین برایم مهم است و رنج همکیشان، برادران و خواهرانم را حس کردهام، دوست دارم قدمی در جهت آسایش آنها و آزادی فلسطین بردارم، اما این قدم تا چه اندازه میتواند اثرگذار باشد، نمیدانم. من اعتقاد دارم خداوند اثر را به اعمال میدهد، چه بسا عملی کوچک اثری بزرگ میگذارد و اعمال بزرگ اثری ندارند، بنابراین ترجیح این است که هیچ عملی را کوچک نشماریم. انشاءالله خداوند نیز به عمل ما اثر بدهد.
مدیر هنری کارگاه «قدس الامه» ادامه داد: اگر بخواهیم اهداف کارگاه قدس الامه را بررسی کنیم متوجه میشویم بیشتر از آنکه ما بخواهیم به فلسطین و مردمش کمک کنیم، قدس به ما کمک میکند که دور هم جمع شویم و به لحاظ انسانی رشد کنیم. ما اگر نسبت به وضعیت فلسطین بیتفاوت باشیم، این به معنای آن نیست که فلسطین از یک نعمت بزرگ محروم شده است و کسی به آن و مردمش کمک نمیکند. افرادی به این سرزمین کمک خواهند کرد، اما ما از انسانیتمان دور میشویم، بنابراین کارگاهی همانند کارگاه «قدس الامه» قبل از هر چیز به ما کمک میکند که نسبت به وضعیت فلسطین بیتفاوت نباشیم.
وی افزود: جالب اینجاست که بعضی از مسائل مطرح شده در این کارگاه به گوش ۵۰ یا ۶۰ نفر از گرافیستهای شرکتکننده در «کارگاه قدس» الامه نرسیده بود و این خوب نیست. ما در کارگاه مذکور آنها را از آنچه برای برادران و خواهرانمان اتفاق میافتد آگاه کردیم. همین الآن یک گرافیست فلسطینی یک ماه است که اعتصاب غذا کرده و پوست و استخوانش به هم چسبیده است. دیدن تصاویر فعلی او رنجآور است. معمولاً رسانهها نمیگذارند ما چنین تصاویری را ببینیم.
حیاتی در خصوص نوع و کیفیت ارتباط برگزارکنندگان کارگاه «قدس الامه» با حوزه هنری گفت: استاد شجاعی یکی از ۳ استاد اصلی کارگاه ما بود. او مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری است، بنابراین انشاءالله از این پس حوزه هنری در برنامهریزیها و بخش تهیه هدایا در کنار برگزارکنندگان کارگاه «قدس الامه» خواهد بود. ما هنوز درباره حمایت مالی حوزه هنری از کارگاه صحبتی نکردیم اما به امید خدا چنین میشود.
مدیر هنری کارگاه قدس الامه در پاسخ به این سؤال که آیا قرار بر این است در مراسم اختتامیه کارگاه مذکور از شرکتکنندگان در آن، تقدیر و تشکری شود، بیان کرد: واقعیت این است که چنین برنامهای را در نظر داریم، اما طبیعتاً به سرعت و بلافاصله پس از پایان کارگاه رخ نمیدهد. برگزارکنندگان کارگاه گرافیکی مثل «قدس الامه» معمولا 2 الی ۳ روز وقت میخواهند تا هم شرکتکنندهها آثارشان را کامل کنند و هم داورها مقداری فرصت میخواهند تا نظر نهایی را درباره کارها ارائه بدهند، ولی از آنجایی که برخی از مهمانهای خارجی و حتی داخلی ما باید به کشورها و شهرهایشان برگردند و دیگر نمیتوانند همراه ما باشند، تقدیر از شرکتکنندگان کارگاه در مراسم اختتامیه مقداری کمرنگ میشود. بعدها به صورت مجازی و از طریق رسانهها از شرکتکنندگان در کارگاه «قدس الامه» تقدیر خواهد شد.
کارگاه بینالمللی «قدس الامة» در ایام میلاد پر خیر و برکت پیامبر اکرم (ص) و با مشارکت گرافیستهایی از 10 کشور اسلامی در تهران برگزار شد.
انتهای پیام/
نظر شما